Štafetky

                                                                                       Obrázkový postup prípravy

 
 

                                                                               Suroviny

 

 na cesto: 2krát:

4 vajcia, 80g prášk.cukor, 80g polohr. múka, 20g mleté orechy, štipka PDP, 1 KL mletej kávy, 1 PL vody, 1/2 vanilky
 
na náplň:
4 dcl mlieka, 1 zlatý klas, 2-3 PL mletých orechov, 1/2 palmarinu, 1 KL mletej kávy, 3-4 PL prášk.cukru, kávový alebo karamelový likér ČOKOPOLEVA 
 
 
                                                                                                    POSTUP:

1. začneme prípravou náplne: časť mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý klas....

 

2. ....a uvaríme puding..., ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť

 

3. Príprava cesta: Bielky, 2/3 cukru a vanilku vyšľaháme do tuha. Žĺtky so zvyšným cukrom vyšľaháme a obe hmoty spojíme.

 

4.Zľahka primiešame zmes múky, kávy, orechov a PDP...

 

 5. ...a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 230st. asi 5-7 minút.

 

6. Po upečení zrolujeme aj s papierom a necháme troška vychladnúť. Postup zopakujeme, potrebujeme 2 cestá.

 

7. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme orechy a kávu a postupne primiešavame vychladnutý puding.Na záver dochutíme likérom.

 

 8. Cestá rozrolujeme, natrieme polovicou krému a rozrežeme na 4 pásy

 

9. Každý pás zrolujeme a necháme stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame na cca 6-7cm štafetky a konce máčame v čokoláde.

 

 

                      HOTOVO! Dobrú chuť.... :-)