bieločokoládový rozmar

 Obrázkový postup prípravy

 

SUROVINY

 

 

potrebujeme: keďže budeme potrebovať 2 pláty, nasledujúce ingrediencie na cesto potrebujeme 2krát:
5vajec 
100g kryštálového cukru
90g polohrubej múky
3KL kakaa 
5PL vody
1/2 kypr.prášku
 
na náplň č.1:
8dcl mlieka 
3 zlaté klasy 
1 palmarin 
6 kopcovitých lyžíc prášk.cukru
1 biela čokoláda(tabuľková)
 
na náplň č.2: 
1/2l rastlinnej šľahačky
5ks ľadových gaštanov v bielej čokoláde
 
okrem toho:
1balenie svetlých a 1balenie tmavých BEBE keksov
biela čokopoleva
 
 
POSTUP:
 
 
 
 Deň vopred(alebo aspoň 12hodín vopred) si začneme pripravovať šľahačkový krém. Ľadové gaštanky v bielej čokoláde si rozpustíme v rastlinnej šľahačke, ktorú jemne zohrievame, ale nesmieme ju prevariť, inak by sa nevyšľahala(to mám teda odskúšané:-/). Necháme to pozvoľna vychladnúť a potom dáme na tých už spomínaných aspoň 12 hodín do chladničky.
 
 1. Začneme prípravou pudingovej kaše na náplň: bielu čokoládu(ja som zohnala len s čokokúskami) rozpustíme v časti mlieka a necháme zovrieť. Premiešavame.
 
 2. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlaté klasy, vsypeme do vriaceho čoko-mlieka a uvaríme za stáleho miešania..
 
 3. ..hustú pudingovú kašu. Necháme ju vychladnúť a nezabudneme ju občas prešľahať, aby sme v kréme nemali hrudky.
 
 4. Príprava cesta: Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom. Múku zmiešame s kypr.práškom a kakaom. K vyšľahaným žĺtkom pridáme najprv polovicu snehu, potom polovicu múčno-kakaovej zmesi, potom druhú polovicu snehu a nakoniec zvyšok múky, medzitým samozrejme premiešavame.
 
 
 5. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a pečieme pri 200 st.Cel. asi 12-15minút. Keďže potrebujeme cestá dve, rovnakým spôsobom si z ďalších piatich vajec atď. upečieme ešte jeden korpus.
 
 6. Z upečených, vychladnutých plátov si zlúpeme hornú kôrčičku, lebo tá by sa nám prilepila na krém a odlupovala by sa, následkom čoho by nám plnka odpadala od korpusu.
 
 7. Príprava krému: Maslo s cukrom vyšľaháme a postupne po častiach pridávame vychladnutý puding.
 
8. Hotový krém natrieme na prvý plát a troška z neho si odložíme pod čokopolevu, aby sa nám tá nevpíjala do cesta.
 
 9. Na plnku naukladáme BEBE keksy na striedačku,do šachovnice,trošku popritláčame,ale len veľmi jemne,aby sa keksíky nepolámali.
 
10. Z chladničky vyberieme šľahačkovo-čokoládovú zmes a trpezlivo ju vyšľaháme na krém. POZOR: NEPREŠĽAHAŤ!! inak krém bude tzv. suchý a totálne nekrémový a bude sa nám mrviť.
 
 11. No a navrch už len uložíme druhý plát, popritláčame, poprípade môžme na chvíľu niečím zaťažiť a potom natrieme tekú vrstvu plnky, čo sme si odložili.
 
12. Polejeme bielou čokopolevou, prípadne ozdobíme tmavou. Dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodinky a potom nakrájame na úhľadné rezy...
 
 
                                               

 

                                                                                           NECH VÁM CHUTÍ...