bieločokoládový rozmar
Obrázkový postup prípravy
SUROVINY
potrebujeme: keďže budeme potrebovať 2 pláty, nasledujúce ingrediencie na cesto potrebujeme 2krát:
5vajec
100g kryštálového cukru
90g polohrubej múky
3KL kakaa
5PL vody
1/2 kypr.prášku
na náplň č.1:
8dcl mlieka
3 zlaté klasy
1 palmarin
6 kopcovitých lyžíc prášk.cukru
1 biela čokoláda(tabuľková)
na náplň č.2:
1/2l rastlinnej šľahačky
5ks ľadových gaštanov v bielej čokoláde
okrem toho:
1balenie svetlých a 1balenie tmavých BEBE keksov
biela čokopoleva
POSTUP:
Deň vopred(alebo aspoň 12hodín vopred) si začneme pripravovať šľahačkový krém. Ľadové gaštanky v bielej čokoláde si rozpustíme v rastlinnej šľahačke, ktorú jemne zohrievame, ale nesmieme ju prevariť, inak by sa nevyšľahala(to mám teda odskúšané:-/). Necháme to pozvoľna vychladnúť a potom dáme na tých už spomínaných aspoň 12 hodín do chladničky.
1. Začneme prípravou pudingovej kaše na náplň: bielu čokoládu(ja som zohnala len s čokokúskami) rozpustíme v časti mlieka a necháme zovrieť. Premiešavame.
2. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlaté klasy, vsypeme do vriaceho čoko-mlieka a uvaríme za stáleho miešania..
3. ..hustú pudingovú kašu. Necháme ju vychladnúť a nezabudneme ju občas prešľahať, aby sme v kréme nemali hrudky.
4. Príprava cesta: Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom. Múku zmiešame s kypr.práškom a kakaom. K vyšľahaným žĺtkom pridáme najprv polovicu snehu, potom polovicu múčno-kakaovej zmesi, potom druhú polovicu snehu a nakoniec zvyšok múky, medzitým samozrejme premiešavame.
5. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a pečieme pri 200 st.Cel. asi 12-15minút. Keďže potrebujeme cestá dve, rovnakým spôsobom si z ďalších piatich vajec atď. upečieme ešte jeden korpus.
6. Z upečených, vychladnutých plátov si zlúpeme hornú kôrčičku, lebo tá by sa nám prilepila na krém a odlupovala by sa, následkom čoho by nám plnka odpadala od korpusu.
7. Príprava krému: Maslo s cukrom vyšľaháme a postupne po častiach pridávame vychladnutý puding.
8. Hotový krém natrieme na prvý plát a troška z neho si odložíme pod čokopolevu, aby sa nám tá nevpíjala do cesta.
9. Na plnku naukladáme BEBE keksy na striedačku,do šachovnice,trošku popritláčame,ale len veľmi jemne,aby sa keksíky nepolámali.
10. Z chladničky vyberieme šľahačkovo-čokoládovú zmes a trpezlivo ju vyšľaháme na krém. POZOR: NEPREŠĽAHAŤ!! inak krém bude tzv. suchý a totálne nekrémový a bude sa nám mrviť.
11. No a navrch už len uložíme druhý plát, popritláčame, poprípade môžme na chvíľu niečím zaťažiť a potom natrieme tekú vrstvu plnky, čo sme si odložili.
12. Polejeme bielou čokopolevou, prípadne ozdobíme tmavou. Dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodinky a potom nakrájame na úhľadné rezy...
NECH VÁM CHUTÍ...